Около 100 хулигана на АИК Стокхолм ще дойдат в България за реванша от плейофите на Лига Европа срещу Левски в четвъртък, пишат шведските медии.

Феновете са от групировката Черната армия и са същите, които нападнаха българския тим по време на първия мач в скандинавската страна.

Полицията в Швеция е притеснена от визитата на ултрасите в София и са се свързали с българските служби за сигурност, за да им дадат повече информация, тъй като се опасяват, че родната полиция може да не се справи със ситуацията.

В същото време лидерът на фракцията Черната армия Даниел Вилхемсон коментира пред „Афтон бладет”, че очаква той и другарите му да бъдат атакувани от феновете на Левски в София.

„Привържениците на Левски не са от най-гостоприемните и ще искат отмъщение. Трябва да се готвим за битка, защото такава ще има, но ние отиваме, за да подкрепяме отбора си”, казва Вилхемсон.

Тимът на АИК също е притеснен, че българските ултраси ще се реваншират за атаката по Левски в Стокхолм и отборът ще пътува за България с охранители от Швеция.