Журналистът Саджей Дът коментира пред Гонг подробности от последния мач на АИК в местното първенство. Той работи на свободна практика за основните вестници в Стокхолм. Дът пише новините от Швеция и в сайта на УЕФА. Журналистът се съгласи да коментира изявите на АИК в снощния мач срещу Йоребро, който момчетата на Алекс Милър загубиха с 0:1.

-Загубиха с последния удар в мача. В 94-та минута имаше пряк свободен удар, с който им вкараха гол. До тогава имаха превъзходство. Накрая дойде този пряк свободен удар и така АИК загуби. Това, което мога да ви кажа, е че другият отбор имаше щастливо стечение на обстоятелствата. Те имаха късмет в този мач. Резултатът не беше справедлив, просто Йоребро имаше шанса да отбележи в края на срещата. Може би АИК загуби мача от психологическа гледна точка. Отборът не подходи добре в края. Резултатът обаче не е справедлив.

-Знаете ли, дали след този мач някои от играчите на АИК са с проблеми или контузии?

-Не съм чул, а и не съм разбрал за травми. До този момент не са обявили някакви контузии след този мач.

-Разбрахме, че са играли с титулярите, така ли е?

-Точно така.

-Сигурно ли е?

-Да. Снощи АИК игра с най-добрите футболисти, с които разполага.

-Бяха ли изненадани журналистите в Швеция, след като не бе обявено решение на УЕФА за инцидентите след мача в Стокхолм? Ти самият беше ли изненадан?

-Не знам, кога, но съм абсолютно сигурен, че УЕФА ще обяви своето решение по случая. Кога ще го направят, не мога да ви кажа. Сигурен съм, че решение и наказание ще има. Подобно недопустимо поведение на феновете ще бъде наказано от УЕФА.

-Знаеш ли днес нещо ново за феновете на АИК, които ще пристигнат в София?

-Категорично не очаквам много фенове на АИК в София. Няма да могат да пътуват, тъй като е сложно. Има само няколко полета до София. Може да стане с прекачване до Лондон, но ситуацията е сложна. Не очаквам АИК да бъде подкрепен от много свои фенове в София. На този етап това е невъзможно. Допълнително мога да ви кажа, че фенклубът анулира полета до София, който беше планирал. От Стокхолм до България ще лети само един полет. В него ще бъдат футболистите и официалните лица, дори нямам информация дали ще има журналисти в този самолет.