Легендата на българския футбол и бивш халф на Спортинг Лисабон Красимир Балаков даде любопитно интервю за вестник „Рекорд”. Пред португалската медия Бала сподели мнението си относно Левски, дни преди гостуването на „сините” на „Жозе Алдаладе”.

„Спортинг ще има доста трудна задача, защото Левски има добри футболисти, които притежават изключително висок морал. Представят се доста силно в местното първенство, а и в Лига Европа”, отбелязва старши треньорът на Спортинг Лисабон.

Красимир Балъков отбелязва, че силната страна на Левски е атаката. „Много са силни в атака. Вляво впечатлява Жоазиньо, а нападателят Дембеле е изключително агресивен футболист. Създават доста проблеми на противниковата защита, а разчитат и на интересна халфова линия. Играят атакуващо в система 4-3-3”, продължава анализът си пред португалския вестник Красимир Балъков.

Специалистът допълва, че най-слабата точка в играта на Левски защитата, но допълва, че „сините” се стараят да се бранят компактно в един блок. „Всичко зависи от това, което двата отбора ще покажат по време на мача”, споделя още Краси Балъков.

Той признава, че е възможно част от щаба му в Черноморец да мине кратък стаж в Португалия, което трябва да случи през януари.

Актуалният мениджър на Черноморец Бургас игра в Спортинг от 1991 година до 1995, когато премина в Щутгарт. За „лъвовете” Балъков изигра 138 мача и вкара 54 гола. Магическият халф успя да вдигне една купа на Португалия по време на периода си в Спортинг Лисабон.