Идваме в Русе с желанието и амбицията да спечелим и да продължим напред в турнира Лига Европа.

Това заяви старши треньорът на Иртиш Димитър Димитров преди официалната тренировка на неговия отбор за срещата – реванш на „драконите“ с Дунав от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Мачът започва от 20 ч. на 6 юли на Градския стадион в Русе. Припомняме, че в първия двубой на 29 юни русенският тим надигра през по-голямата част от времето домакините в Казахстан, но отстъпи с 0:1.

„Понякога един гол преднина е и много, и малко. Не е лош турнирен резултат, но всичко зависи от поведението на футболистите и това, което те ще играят и покажат. Едно са идеите на треньорите, а съвсем друго е вече дали футболистите ще могат да покажат своите качества и възможности на терена. Знам, че ще бъде сложна и трудна игра и това го показа първия мач в Павлодар. Нашият отбор играе навън по-успешно и по-добре на фона на качествата на футболистите и техния потеницал. Надявам се да не изневерят на себе си и да покажат най-доброто, защото в първия мач не показахме най-доброто си лице“, коментира още Димитров.

Димитър Димитров-Херо

източник: Пресслужба на Дунав

Той добави, че познава достатъчно добре отбора на Дунав.

„Знам техните силни качества и проблеми. Те се показаха като балансиран отбор с добра сериозна организация в играта, с отборна силна игра. Има нужната спойка между отделните футболисти“, коментира специалистът.

Димитров добави още, че в последните години футболът в Казахстан се развива много бързо на базата на вложенията, които се правят в отборите. Все още има какво да се желае – по отношение на базата, на обезпечаването на кадрите, на треньорските кадри най-вече.

Иртиш

източник: Пресслужба на Дунав

Един от основните футболисти на Иртиш Пирали Алиев сподели, че е с добри впечатления от Русе.

„Градът е хубав, времето също е добро. Идваме да постигнем добър резултат. Смятаме, че треньорът ги е подготвил добре – физически и тактически“, каза още Алиев.