Треньорът на Дунав Веселин Великов говори на официалната пресконференция преди реванша с Иртиш в Русе в четвъртък от 20 ч.

"В отбора цари добро настроение. Надявам се утре след мача с Иртиш в Русе да се поздравим с успех. За първи път сме в Лига Европа. Да се надяваме, че първоначалният стрес, който бе в първия мач, е отминал", каза старши треньорът на Дунав Веселин Великов преди официалната тренировка на русенския тим тази вечер. 

Двата отбора се изправят един срещу друг от 20.00 часа в четвъртък в мач-реванш от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа, а русенци имат да наваксват пасив от 0:1 от първия мач в Казахстан.

"Иртиш е добър отбор, с много по-голям бюджет от нашия. Ще ни бъде много трудно, но не и невъзможно да го отстраним. Ако повторим играта от второто полувреме в Павлодар, няма да бъде невъзможно", каза Великов. 

"Всички футболисти на Дунав са здрави и ще бъдат на линия за мача, с изключение на украинския защитник Олексей Ларин, който от две седмици не тренира с отбора заради контузия."

Великов коментира, че в първия мач в Казахстан от Дунав са надценили Иртиш. 

"Липсваше ни късмет да отбележим гол, който е така важен за реванша и щеше да ни бъде много по-лесно. Това обаче трябва да ни мотивира допълнително", каза още треньорът на русенския отбор. 

Великов каза още, че е доволен от новите попълнения и не е невъзможно някой от тях да се появи в игра утре вечер като резерва. 

"Надявам се публиката да ни подкрепя от първата до последната минута и да бъде нашият дванайсети играч", заяви Великов.