Един от любимците на феновете на Левски Хали Тиам скоро ще освободи квотата за чужденец извън Европейския съюз, която заема до момента. Ганаецът е кандидатствал за европейски паспорт, но той не е от България, а от страната, в която за първи път заигра футбол на Стария континент - Унгария. 

Там той игра за Капошвар и МТК, преди да изкара няколко периода под наем в други страни. На практика, "сините" се разбраха именно с клуба от Будапеща за купуването му, въпреки че преди това беше играл за Динамо Москва. 

"Българските закони позволяват за играчи като мен да кандидатстват за европейски паспорт. Имах тази възможност, но не се възползвах, защото подадох документи за унгарско гражданство. Унгария е втората ми родина, затова искам и документално това да бъде оформено."

"Дойдох в тази страна още на 18 години, това беше през 2012 г. Жена ми и двете ми деца са унгарци, говоря си с тях на унгарски, това е моят език сега. Изпълнявам всички критерии да получа паспорт от страната и затова съм кандидатствал."

"Сега само чакам да получа дата за интервю и след него не би трябвало да имам проблем да получа унгарски паспорт. Когато това се случи, надявам се да попадна и в сметките за националния отбор на Унгария, което е мечта за мен", заяви Хали Тиам.