В лагера на Ружемберок, съперникът на родния Левски в първия квалификационен кръг на Лига Европа, определено цари увереност преди първия мач срещу „сините”, който ще бъде тази седмица

Първият елиминационен сблъсък е на 11 юли в Словакия, като началото му е фиксирано за 19,30 часа. Вчера отборът на Ружомберок направи финална контрола на своя стадион, където победи с 1:0 Липтаков.

„Това ни беше първи мач у дома. Имаше повече от 600 души, които зарадвахме с победа. Можехме да спечелим и с по-голяма разлика, но все пак чувството е добро”, коментира старши треньорът Ян Хаспра. „Първото полувреме не беше много силно, но с времето нашата игра ще придобие по-ясен облик, ще има скорост.”

„Ще оценя представянето на всеки футболист много справедливо, без фалшиви речи. Имахме нужда от подобен мач преди първия сблъсък с Левски. Искахме да победим и да влезем с позитивно настроение в предстоящите битки. Трябва да сме максимално подготвени за четвъртък. Надявам се да играем успешно”, добави наставникът.

Капитанът Ян Масло добави: „Времето за подготовка беше кратко, Лига Европа вече чука на вратата. Вярвам, че сме добре подготвени. Още не сме говорили относно Левски, но по време на седмицата определено ни чакат качествени тренировки и анализ на противника.”