Емоция до лудост, това преживяха хората на „Герена” снощи. Тръпка, голове, драма и много хубав и бърз футбол. Просто атракция.

Левски се превръща в нещо много приятно за наблюдаване. Отбор, който е на път да накара хората отново да бъдат на стадиона. Всичко това след безличен и скапан сезон. Има ли чудо, или просто на „сините” им потръгна?

Едва ли второто предположение е верният отговор. Това не е късмет, това е заслужено израстване.

Левски на Ясен Петров и Георги Иванов е състав с голям потенциал. Наставникът налага млади футболисти, но не отписва старата гвардия, която явно пък не мрънка. „Сините” просто повишиха скоростта, а от там идват и проблемите за чуждите отбрани.

За пет мача Левски заби 15 гола и допусна само три. Двата гола от снощи във вратата на Петков показват, че на тима от „Герена” му липсват някои настройки. Работата тепърва предстои, но талантът е на лице. На линия е и еуфорията, която си беше тръгнала от стадион „Георги Аспарухов”, а Левски е силен, когато се наслаждава на играта.

Сектор Б знае едно: „В атака, в атака, „сините” в атака”. В Европа до този момент отборът даде точно това на своите запалянковци. Сензацията Дембеле наниза 4 гола, Жоазиньо тича като откачен, финтира по бразилски и има на сметката си важното попадение от Швеция, новакът Дани Младенов вече вдигна на три пъти трибуните на „Герена”, а младият Иса дебне от пейката и счупи елката с 4 гола за 64 минути!

Срещу ЦСКА се видя, че Левски знае и другия край на тоягата. Като трябва и го изискват обстоятелствата, отборът ще се брани. Може даже и грозно, важното е да се бие.

За първи път от няколко години „сините” не проспаха лятото. Селекцията, която Георги Иванов спретна за няколко седмици дава изключителни резултати. От петима, четирима са твърди титуляри. Дембеле скоро ще вижда доста деца със своята фланелка из улиците на София. Даниел Младенов остави на пейката доказана класа като Мечо Телкийски. Иво Иванов показва желание и качества, а Дъстли Мюлдер е просто находка. Иса бе върнат от наем и скоро едва ли ще бъде пуснат някъде другаде. За добро или лошо Георги Иванов се размина с някои футболисти. Ама май си беше за добро.

И не на последно място - в Левски гледат само в своята купичка. Георги Иванов е доста сдържан в дните между мачовете. Ясен Петров говори малко, но съществено по време на своите пресконференции. Футболистите отново са онези приветливи момчета, които изпитват удоволствие от своя бизнес. Изглежда това е най-важното.