Трагичните, а на повечето от тях дори срамни, изяви на евроучастниците ни този сезон изравниха нивото на българския футбол до това на тоталните аматьори от Сан Марино, Гибралтар, Андора и подобни футболни джуджета. 

След като снощи с евротурнирите се простиха и последните ни представители Черно море и Берое, България стана една от 18-те страни, които вече нямат участници в надпреварите на Стария континент още в края на юли. 

След втория квалификационен кръг на клубните надпревари в Европа, без представители са освен споменатите Андора, Гибралтар и Сан Марино, така още Фарьорските острови, Грузия, Ирландия, Люксембург, Литва, Северна Ирландия, Малта, Словения, Естония, Черна гора, Латвия, Армения, Исландия и Уелс. 

Трябва да се отбележи, че в 10 от тези 18 страни, останали без представители в евротурнирите след втория квалификационен кръг, клубният футбол е на изцяло аматьорско равнище. В подобна компания се свлякоха и родните евроучастници, докато повечето от представителите от средните по сила страни дори още не са почнали участието си. 

С по един отбор в Европа към момента останаха Финландия, Македония, Босна и Херцеговина и Молдова. Единственият участник от последната страна е вече добре познатият у нас Милсами, а всички останали скоропостижно напуснаха континенталните надпревари.