Бразилският флангови нападател на АИК Стокхолм се съгласи да даде кратко интервю за Гонг веднага след снощната тренировка на шведите, която се проведе на стадион „Георги Аспарухов”. Южноамериканецът показа голяма старание по време на заниманието, а в първата среща остана на пейката и се появи в края на мача, който завърши без победител – 0:0.

Ето какво заяви пред Гонг Флавио:

- Чака ни доста сложна и тежка среща. Смятам, че за Левски е добре, че сега ще бъде домакин. Левски има предимство и е фаворит, защото играе в своя дом и пред своята публика.

- Какво ви е мнението за първата среща, която се игра в Стокхолм?

- На мнение съм, че малко или много, ние бяхме по-силният отбор. Играхме агресивно, а Левски показа по-дефанзивен футбол. Тук не вярвам да бъде така, защото те са домакини в мача. Ще се опитаме да вкараме гол, ако имаме късмет. Иначе нашият треньор предпочита защитната играта, така че ако вкараме, ще е доста добре.

- Вие очаквате ли да бъдете сред първите единайсет в състава на АИК?

- Не съм сигурен, но ми се струва, че трудно ще се получи. Трудно влизам при нашия треньор Милър. Ако не бъда сред титулярите, ще стискам палци на моите съотборници, които са на терена, няма какво да направя.

- Каква ви е информацията за отбора на Левски? Какво знаете за него?

- Това е един добър отбор. Отбор, който винаги играе в европейските клубни турнири. Ние сме респектирани, а и доста говорихме за Левски в последно време. Обяснено ни е какво трябва да правим тук.

- Левски има един бразилец Жоазиньо, какво ви е впечатлението за него?

- Играх малко в първия мач, но го видях добре. Много бърз футболист. Доста неприятен за противника, интересен играч. Не лесен за опазване, но ние и за това сме взели мерки. Разбира се, много зависи как ще се представи на домашната сцена. Надявам се ние да постигнем позитивен резултат.

- Последно искам да ви попитам, как ще коментирате това, което стана след мача в Стокхолм? Имам предвид проблемът с вашите фенове.

- Това просто е един неприятен факт. Не трябва да се случват подобни неща на състезания от такъв характер. Това не са запалянковци, това са вандали. Запалянковците подкрепят отбора на трибуните. Истинските почитатели подкрепят отбора, а не правят грозни скандали.