Футболистите на шотландския Дънди Юнайтед са уверени, че могат да отстранят полския си съперник Шльонск и така да стигнат до сблъсък с победителя от двойката Локомотив Сф – Металург в третия предварителен кръг на Лига Европа.

Първата среща във Вроцлав завърши 1:0 за поляците с гол на холандската резерва Воскамп в 75-ата минута. През първото полувреме обаче шотландците имали две стопроцентови положения за гол от типа „сам срещу вратаря”, но ги пропуснали. Така вместо да поведат с 2:0 на чужд терен, те стигнали до минимална загуба.

„Шльонск е добър отбор, но не чак толкова, колкото си мислехме преди мача. Ще играем още по-добре на собствен терен и ще обърнем резултата в наша полза. Мисля, че поляците ще си платят затова, че ни подцениха. Преди двубоя щяхме да сме доволни на загуба с 0:1, но сега сме разочаровани”, разкри пред BBC крилото на шотландците Уило Флууд.

На този етап в Локомотив Сф нямат информация от УЕФА да са променили евентуалното им домакинството в първия мач от третия кръг на Лига Европа. Така, ако железничарите отстранят Металург, ще трябва най-напред да са домакини на поляците или шотландците.