Истински двойник на българския арбитър Николай Йорданов ще ръководи мача на Лудогорец от Шампионската лига с Ливърпул на Националния стадион "Васил Левски" в сряда вечерта. Това е испанецът Антонио Матеу Лаос. 

Той е на 37 години и в момента е сред топарбитрите в родината си. На него бяха поверени двата най-важни мача в Испания през миналата кампания - финала за Купата на Краля, в който Реал Мадрид победи Барселона, както и директната битка за титлата между каталунците и Атлетико Мадрид, завършила 1:1, след която "дюшекчиите" празнуваха. 

Съвсем наскоро той беше в България, за да ръководи мач. Испанецът беше избран от УЕФА да свири евроквалификацията на "Васил Левски" между "лъвовете" и Хърватия. Тя приключи с победа 1:0 за гостите. 

В интерес на истината, в този мач Лаос се представи на високо ниво и нямаше много работа на терена. Той е известен като един от най-безкомпромисните рефери в родината си и често прибягва до официалните предупреждения. 

Иначе съдията е от Валенсия, занимава се със счетоводен бизнес, а в момента е в първа категория на УЕФА, с надежда да бъде вкаран в Елитната категория до година и половина. Вече три години е международен съдия.