37-годишният испанец Антонио Матеу Лаос ще ръководи  европейската квалификация между националните отбори на България  и Хърватия, която ще се играе в петък, от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Той е от Валенсия, занимава се със счетоводен бизнес, а в момента е в първа категория на УЕФА с надежда да бъде вкаран в Елитната категория до година и половина. Вече три години е международен съдия.

През този сезон има един мач в Шампионската лига - между Спортинг Лисабон и Челси, както и  един от Лига Европа - между Сараево Босна и Херцеговина и германския Борусия Мьонхенгладбах.

Интересното е, че на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон е показал осем жълти картона, докато на квалификацията в по-неконкурентния турнир е вдигнал една едно официално предупреждение.

През миналия сезон 2013/2014 Лаос има  седем мача от европейските клубни турнири, като три от тях са в Шампионската лига. През 2012/2013 същият арбитър ръководи мача  от турнира Лига Европа между Локомотив Пловдив и холандския  Витес, завършил 4:4 в Ловеч.

Помощници на Лаос ще бъдат Пау Себриан Девис и Йон Нунес  Фернандес, а за четвърти съдия е назначен Роберто Диас дел  Паломар. Допълнителните асистент-съдии зад вратите са Хесус Хил  Мансано и Хуан Мартинес Мунуера./БТА