Старши треньорът на Левски Ратко Достанич заяви на пресконференцията преди двубоя с Вилареал в четвъртък вечер от груповата фаза на Лига Европа, че „сините” няма да се защитават в продължение на 90 минути. Той заяви, че разполага с достатъчно футболисти, които могат да вкарват голове, като основното пред тях е да бъдат агресивни и да създават положения пред противниковата врата.

Ето какво сподели Ратко Достанич:

Очаква ни труден мач в четвъртък вечер, тъй като Виляреал е сред най-добрите 5-6 отбора в Испания. Домакините са фаворит. Но ние трябва да се представим на ниво заради нашите фенове, трябва да покажем качествата си, да докажем, че не сме случайно в Лига Европа. Със сигурност ще дадем всичко от себе си, за да направим един добър мач.

Условията са еднакви както за нас, така и за противника ни. Дали вали, няма значение. Единственото, което искам е да направим добър мач. Ако е възможно, да стигнем до добър резултат.

Ернесто Валверде е прав да се притеснява от някои наши качества. Той е гледал наши мачове и знае за какво става дума. Няма какво аз да говоря за Седрик Бардон или Христо Йовов. Те са доста опитни. Нормално е те да притесняват испанците. Ние имаме бързи футболисти, винаги можем да ги използваме, за да играем на контра. Ще сгрешим, ако се защитаваме през всичките 90 минути.

Имаме голям респект от испанския ни противник. Но изобщо не се страхуваме от него.

Все още не сме намерили отговор на проблема, че не съумяваме да вкарваме голове. Така стана срещу Дебрецен, повторихме това и в мачовете от родния шампионат. Трябва да сме агресивни. Трябва да създаваме положения. Разполагаме с добри играчи, които знаят как да вкарват – и Седрик, Дарко, Йовов, Жоазиньо. И Георги Христов, който обаче да бъде по-спокоен. Трябва да повиши самочувствието си. Има напрежение в него.

Имам доверие във всеки един футболист в Левски. Дарко е много добър футболист и ще разчитам на него. Но не мога да кажа дали ще играе утре, не искам да разкривам тактиката.