Левски „не е туристическа агенция” каза треньорът Ратко Достанич, запитан дали включва в групата за гостуването на Виляреал Боян Табаков и заяви, че не е изключено да използва и младия нападател в първия двубой на сините Лига Европа.

„Играем срещу силен тим, който попада между шестте най-добри отбора в Испания и се надяваме да направим хубав мач. За нас е най-важно да се представим добре и да покажем своите качества, оттам нататък резултатът ще се види”, каза сръбският специалист на летище София.

„Мисля, че успяхме да се възстановим от загубата от Локомотив. Футболистите знаят точно къде са направили грешки. Приемаме спокойно нещата, сега за нас е важно да се представим добре в Европа и да се подготвим за мача с ЦСКА.”

„В спорта винаги има напрежение и това е нормално. Когато си начело на един отбор, който винаги иска да печели и да върви добре, това е нормално.”

„По принцип всички са здрави и са готови за мача. Живко направи три тренировки с нас на 100%. Ще се опитаме и утре да направи тренировка, което означава, че ако е здрав може да играе поне едно полувреме.”

„Виляреал е много силен отбор, който може да спечели всеки мач. Мислим как тактически да парираме тези хора, да не допускаме грешка, защото това е тим, който знае как да се възползва. Имаме опитен отбор и знаем какво искаме, целта ни е да се представим достойно, най-вече заради нашите фенове.”

„Сърмов ще ни липсва много, защото първо е национал и защото играе на това място. След контузията на Влади не можем да намерим футболист, който да върши тази дефанзивна работа.”

„Не може да се говори, че взимам Табаков като награда за работата му. Ние не сме туристическа агенция, за да водим някой да черпим. Футболистът щом е с нас, значи го заслужава.”

„Ще играем колкото ни позволи Виляреал, няма само да се браним. Искаме да покажем и своите качества, няма да се браним 90 минути”, каза още Достанич на тръгване за Испания.