Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви след ремито с Базел (0:0) в мача от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, че ако съдбата е благосклонна, разгрдачани ще съумеят да се класират за Лига Европа.

Както е известно, „орлите“ имат две точки в актива си и са на трето място в класирането на Група А. Базел е със същия актив, но е четвърти заради по-лоши показатели.

„В началото казах, че това е бъде едно тактическо надиграване. Аз съм изключително доволен от играчите. Виждате и знаете, че Базел е силен отбор. Момчетата показаха изключително израстване. Аз съм доволен. Всеки иска да бием и ние искахме, но в края на краищата този резултат ни задоволява. Не ни бе по-трудно, става дума за различно надиграване. Отговорността е по-голяма. Трябваше атаките, които имахме, да ги развием по-добре. Но след мач е по-лесно да е говори. Поздравявам играчите“, започна Дерменджиев.

„И Вандерсон, и Сисиньо се справиха много добре“.

„Добре е, че и Базел, и Арсенал ще играят на максимума. Ако съдбата е благосклонна, ще се класираме. Ако не, пак ще сме доволни, защото играхме в груповата фаза на Шампионската лига и докарахме отбори, които феновете искат да видят“, добави специалистът.

„През второто полувреме ние имахме някои ситуации. Те бяха много добри за нас. Но аз пак казвам, това не го казвам като съжаление, а като анализ“.

„Никога не съм се съмнявал в качествата на Владо Стоянов. Имаше моменти, в които трябваше да е на пейката не защото не е добър и няма да се справи, а защото това бе най-добре за него“, каза за финал Дерменджиев.