„Благодаря на ръководството за доверието, което ми гласува. Предстоят ни доста отговорни мачове. Аз ще се отнеса по същия начин – отговорно”, заяви за Гонг новият треньор на Литекс Петко Петков. Вчера той бе назначен на мястото на освободения Ангел Червенков.

„Знам каква е отговорността и ще направя всичко, което зависи от мен. Отборът има качествата и потенциала да се справи с поставените задачи”, добави новият наставник на българския шампион.

„Познавам отборът на Дебрецен от миналогодишните мачове с Левски. Това е един сериозен отбор. Знам, че са продали някои от основните си футболисти, също така са купили нови. Тепърва ще разузнаваме Дебрецен обстойно. Не мога да определя дали жребият е добър или лош. Това ще ми бъде по-лесно когато изиграем мачовете”, коментира съперникът си в плейофа на Лига Европа досегашният наставник на дубъла на Литекс.

„Сега ни предстоят сериозни изпитания – мачове с Берое за първенството и за Суперкупата. Мислите ни са насочени към двубоя в Стара Загора в неделя. До първият ни мач с Дебрецен, съперникът ще изиграе две срещи за първенството, на които ние ще изпратим хора, които да ги наблюдават. Тогава ще съм по-подготвен да Ви кажа къде са силните страни на унгарския отбор”, сподели треньорът на „оранжевите”

„Нашите футболисти са професионалисти и много добре знаят, че във футбола най-важен е предстоящия мач. Пропуснахме една наистина добра възможност в Жилина, но това е минало и вече трябва да го забравим”, завърши Петков.