ЦСКА ще се изправи срещу кипърския Омония Никозия във втория квалификационен кръг на Купата на УЕФА.

В първия мач на 16 август червените ще гостуват на Острова на Афродита. Реваншът ще бъде на 30 август на стадион Българска армия.

В първия кръг на Купата на УЕФА кипърците отстраниха черногорския Рудар след две победи с по 2:0.

ЦСКА се изправяла срещу Омония два пъти при своите досегашни участия в евротурнирите.

Последната среща между двата отбора бе през август 2004 година на същото ниво в турнира за Купата на УЕФА - втория квалификационен кръг и само късметът и Амиран Муджири спасиха червените от срамно отпадане.

В първия двубой на кипърска земя ЦСКА стигна до 1:1 с изравнителен гол на грузинеца Муджири в 79-тата минута.

Реваншът в София бе истинска драма. Омония поведе с 0:1 с гол на Зоран Стефанович в 78-мата минута. Секунди по-късно в игра влезе Амиран Муджири, който в 93-тата минута с далечен изстрел изравни резултата и прати мача в продължение.

ЦСКА успя да отбележи ново попадение едва 9 минути преди края на срещата, когато се разписа Стойко Сакалиев. В 116-тата минута Костадин Хазуров вкара трети гол за червените и оформи крайното 3:1. В следващия кръг ЦСКА отпадна от Стяуа.

Сблъсъкът между двата тима през 1983 година също бе не по-малко драматичен. Тогава ЦСКА победи с 3:0 и очакваше безпроблемно гостуване в Никозия. На реванша обаче Омония победи с 4:1 и само голът на чужд терен класира армейците напред.

През 1983 година треньор на кипърците е Атанас Драмов, а в отбора българите играят Петьр Зехтински, Венци Арсов и Трайчо Соколов.