ЦСКА без малко да запише срамна загуба от аматьорите от Клифтънвил при гостуването си в Белфаст. „Червените” спечелиха реванша с 2:1 и след 5:1 общ резултат продължават напред в четвъртия предварителен кръг в Лига Европа.

Точни за „армейците” бяха Томи Костадинов (85’) и Маркиньос (88’). За домакините пък вкара Бойс (42’).

Почти през цялото второ полувреме пък футболистите на Павел Дочев играха с човек повече.

Състезателите на ЦСКА започнаха двубоя изключително разконцентрирано, явно успокоени от изхода от първата среща в София, която взеха след 3:0. Почти до края на първата част двата отбора не можеха да стигнат до по-сериозно положение пред противниковите вратари.

В 39-та минута Спас Делев след добра атака за „червените” от близо 11 метра нацели напречната греда.

Само три минути по-късно обаче слабата игра на българите бе наказана. Домакините се възползваха по най-добрия начин от грешка в отбраната на „червените” и Бойс не сбърка за 1:0, с което даде преднината за аматьорите.

В средата на второто полувреме Клифтънвил остана с човек по-малко на терена. Килиън Донахи си изкара два бързи жълти картона и в 63-та минута бе изгонен.

В 69-та минута „армейците” нацелиха отново гредата зад Джон Конъли, когато Руи Мигел с глава прати топката в десния страничен стълб.

В 85-та минута, само четири минути, след като влезе като резерва, Томи Костадинов вкара страхотен гол, за да върне ЦСКА в двубоя. Младокът пое топката от Руи Мигел и от 24 метра със страхотна тупалка изравни за 1:1.

Само три минути по-късно Маркиньос се възползва от грешка в отбраната на домакините, и с глава в 88-та минута отбеляза 2:1.

Така, „червените” се спасиха от срамна загуба в Белфаст и чакат жребия за следващия кръг преди групите на Лига Европа.