ЦСКА се класира за първия същински кръг на турнира за Купата на УЕФА, след истинска драма на реванша срещу Омония (Никозия). „Армейците” победиха с 2:1 пред собствената си публика и с общ резултат от 3:2 вече чакат своя следващ съперник в Европа.

За пореден път кипърският съперник се окажа истинско мъчение за ЦСКА, и „червените” трепериха до последната минута на мача, за да изстрадат успеха. В повторение на първия мач от преди две седмици, отново гостите откриха резултата.

В осмата минута Какоянис засече центриране от корнер, след като бе оставен непокрит на метри от вратата на Ивайло Петров. Само шест минути по-късно ЦСКА успя да възстанови равенството, като Неи се разписа след добра комбинация от корнер. Велизар Димитров свали с глава във вратарското поле и оттам бразилецът шутира безпощадно.

Така след 15-та минута и двата отбора започнаха отначало сблъсъка помежду си. Нервите започнаха бързо да вземат връх и само през първото полувреме гостите получиха пет жълти картона, заради много груби прояви.

Преди почивката Велизар Димитров и Маркиньос имаха добри възможности за обстрел на вратаря на гостите Георгалиде, а Неи пробва хубаво акробатично изпълнение, но резултатът остана непроменен.

През второто полувреме страстите на терена наистина се нажежиха до червено и двата състава явно изпитваха притеснение да не сбъркат фатално и да допуснат гол, който да ги изхвърли от надпреварата. Така добрите атаки станаха редки, а реалните положения – съвсем малко.

ЦСКА получи добър стимул от съдията Хютия от Белгия в 78-та минута, когато реферът изгони Исмаил Ба от състава на Омония.

Най-важното действие обаче се случи пет минути преди края на редовното време, когато на терена се появи Георги Чиликов, на мястото на Велизар Димитров. Таранът за пореден път се оказа джокера в ръцете на Стойчо Младенов и не го разочарова.

Чиликов бе в основата на победния гол за ЦСКА, паднал в последните секунди на редовното време. Тогава след центриране на Данчо Тодоров, на границата на вратарското поле защитник на Омония се сблъска с Чиликов и от краката на двамата футболисти топката влезе във вратата. Кипърският тим доигра срещата с девет души, след като и Веига напусна за втори жълт картон.

ЦСКА със сигурност ще е поставен във жребия за първия кръг на Купата на УЕФА. „Червените” ще научат своя съперник утре от 14 часа българско време.