Отборът на ЦСКА изненадващо завърши наравно 2:2 с непретенциозния тим на ТНС в мач реванш от плейофния кръг за влизане в груповата фаза на Лига Европа. „Червените” все пак се класират за групите на турнира след класическата си победа в първия мач преди седмица в София и общ резултат 5:2. Днес точни за „армейците” бяха новите попълнения Джузепе Акуаро и Кристиан Тибони.

Двата тима започнаха открито в мача и още в първите 15 минути на двубоя успяха да си разменят по един гол. Българският тим бе този, който успя да излезе напред в резултата в 11-ата минута.

След центриране от корнер, новият централният бранител на ЦСКА Джузепе Акуаро засече с крак коженото кълбо и даде преднина на „червените”. Само две минути по-късно обаче, домакините успяха да се върнат в срещата след гол във вратата на Иван Караджов. Основна вина за попадението на уелсците имаше именно стражът на „армейците”, който не успя да се намеси адекватно. Топката бе центрирана в наказателното поле, където футболист на ТНС отклони с глава към Марк Уилямс, който от два метра вкара за 1:1.

Веднага след изравнителния гол за домакините Тибони имаше отлична възможност да изведе отново ЦСКА напред, но изстрелът му бе отразен от Харисън и топката излезе в корнер. В заключителните минути на полувремето Димитър Илиев и Тонев имаха добри шансове, но и двамата стреляха неточно.

Домакините успяха да стигнат до пълен обрат в срещата в 62-ата минута. Капитанът на ТНС Еванс бе най-съобразителен в наказателното поле след подаване от корнер. Стражът на ЦСКА Иван Караджов действа колебливо и в този случай и определено носи вина за попадението. Пет минути по-късно ТНС останаха с човек по-малко след втори жълт картон за голмайстора Уилямс. Въпреки численото си предимство, ЦСКА обаче не съумя да изтръгне победата и стигна единствено до равенството 2:2. То бе донесено от Кристиан Тибони, който вкара красив гол десет минути преди края на мача. Италианецът получи от Маркиньос пред наказателното поле, обърна се и с плътен удар в десния ъгъл на вратата не остави шанс на вратаря.

Тимът на ЦСКА ще бъде в трета урна при жребия за груповата фаза утре. Това стана факт, след като четири отбора с по-висок коефициент от „армейците” отпаднаха от турнира. За огромно съжаление единия е тимът на Литекс, който отпадна от Дебрецен.

Другите три мача, които вкараха ЦСКА в по-горна урна са Локомотив Москва – Лозана, Унирея – Хайдук и Аустрия Виена – Арис.

ТНС - ЦСКА 2:2 (общ резултат 2:5)

ТНС: 1. Харисън 2. Д.Холмс 4. Бейкър 5. Еванс (к) 6. Т.Холмс 7. Роскоу 8. Хогън 9. Шарп (Беркли)10. М.Уилямс 12. Сърджънт 14. Джоунс

Треньор: Майкъл Дейвис

ЦСКА: 12. Караджов 2. Виданов 5. Янчев (к) 6. Акуаро 8. Трифонов 24. Тонев (Делев) 29. Нелсън (Костадинов) 21. Янев 14. Илиев (Маркиньос) 16. Тибони 26. Шеридън

Треньор: Сашко Борисов