„В никакъв случай няма страх в нашия лагер преди мача с Омония (Никозия), но се отнасяме с нужния респект към домакините. Знаем, че според някои специалисти кипърците са фаворити за първата среща, но ние смятаме да постигнем добър турнирен резултат и да си улесним реванша. Имаме уважение към вас, но и през ума ни не е минавал вариант да отпадаме. Не сме дошли тук на екскурзия!” Това заяви помощник треньорът на ЦСКА Пламен Липенски на пресконференцията преди мача. Той замести наставника Стойчо Младенов, тъй като тренировката бе изтеглена с половин час по-рано.

„Играл съм тук, на този стадион преди над 20 години. Знам, че Омония има много ентусиазирана публика, но знае как да оцени и аплодира и добрите прояви на съперника. Нямаме никакви проблеми с контузени играчи преди мача. Разучили сме много добре противника, гледали сме два негови мача. Още веднъж ще подчертая, че по отношение на статистиката и традицията ние сме фаворити, но пък и помним трудните мачове именно с Омония в европейските турнири. Аз лично познавам и четиримата португалци в тима им, те са много класни, което означава, че целият тим е на ниво.”

Попитан какъв резултат ще задоволи ЦСКА, Липенски отговори: „Утре след мача ще ви кажа. Ако ви кажа сега, ще ориентираме противника”.