Евентуалният следващ съперник на ЦСКА в Европа е Арсенал Киев. Това е украински тим, основан на 18-и декември 2001-а година. Отборът играе на стадион „Валери Лобановски“, който е с капацитет 16 873 зрители. Треньор на тима е Леонид Кучук.

През изминалия сезон Арсенал завършва на 5-то място в Украйна и за това започва участието с в Лига Европа от третия предварителен кръг.

Любопитен факт е, че Арсенал Киев наследява ЦСКА Киев през 2000-та година.

През 1994 година в един тим се обединяват отборите на ЦСКА и ФК Бориспил - в ЦСКА-Борисфен Бориспил. През 1996 година ръководството на обединения тим решава отново да раздели отбора. Така е основан Бориспил (в близост до Киев) и ЦСКА. ЦСКА пък е припознат като първи тим на Министерството на отбраната в Украйна. В същото време пък истинският ЦСКА също влиза в съответната дивизия и получава името ЦСКА-2. През 2000 година финансова криза удря ръководството на ЦСКА, а клубът губи гърба на Министерството на отбраната. Градското управление на Киев по инициативата на Александър Омелченко купува клуба през 2001-а година и го кръщава Арсенал.

Под общинското ръководство отборът изпитва сериозни финансови затруднения. През 2007-а година украинския олигарх Вадим Рабинович купува отбора. През 2009-та година кметът на Киев Леонид Черноветски купува отбора за 1 гривня (националната валута на Украйна). Само след една година заради слабо управлние Рабинович откупва тима обратно.

В настоящия състав на Арсенал, личат имената на двама бразилци, и като цяло голям брой чужденци. Звездата на тима пък е Максим Шацких.

В първия си мач от началото на новия в Украйна пък, Арсенал Киев пада като гост с 0:6 от Шахтьор Донецк. Следващият двубой на Арсенал е гостуване срещу Заря на 29-и юли.