ЦСКА и Омония не успяха да излъчат победител и завършиха наравно 1:1 в първи мач от втория предварителен кръг на турнира за Купата на УЕФА. Единственото попадение за българския тим отбеляза Неи. Нападателят се разписа още в 20-та секунда на първото полувреме. Радостта на „армейците” продължи само 14 минути, защото тогава падна изравнителния гол за кипърци, той бе дело на Каяфас.

На стадион „Нео ГСП” в кипърската столица Никозия „армейците” започнаха мощно срещата и участието си на европейската футболна сцена. Едва 20 секунди след първия съдийски сигнал „червените” поведоха в резултата с уникален гол на Неи. Бразилецът шутира силно от воле от около 40 метра и прати топката в мрежата на Георгалиде за 1:0.

В следващите минути играта се установи в центъра на терена. Домакините в бяло и зелено успяха да наложат лек натиск над „червените”, като изпълниха последователно пряк свободен удар, корнер и отново фаул. „Армейската” защита съумя да се справи с опасността пред своята врата. В 12-та минута след пореден фаул срещу Неи, чиято инициатива бе спирана от кипърците единствено чрез нарушения, Петре шутира силно, но вратарят на Омония спаси, чистейки в ъглов удар. След изпълнението на корнера футболистите на ЦСКА не успяха да застрашат домакинската мрежа.

В 13-та минута играчите на Драгомир Окука щурмуваха армейската врата, но Петров изчисти в ъглов удар, след който „червените” опазиха мрежата си чиста, но само за една минута. В 14-та капитанът на Омония Каяфас шутира силно от 25 метра отляво по атаката на домакините, топката влезе в горния десен ъгъл на вратата на Ивайло Петров и кипърският тим изравни.

До края на полувремето инициативата владееше Омония, а българският отбор не можеше да се отчете с добра и опасна атака. За сметка на това домакините организираха чести нападения в посока на „червената” врата, а отбраната на гостите не допусна втори гол в мрежата си.

Две минути преди почивката топката рикушира опасно в тялото на Какоянис, минавайки на метър от вратата на Георгалиде. Последва центриране на Петре от ъглов удар, след чието изпълнение отново не бе застрашена мрежата на Омония. По този начин двата отбора се оттеглиха при равен резултат след 45 минути игра.

Втората част започна с леко забележима инициатива на ЦСКА. Две последователни атаки на българите бяха осуетени от самите тях – в 47-та минута Амунике центрира, но Петре не беше на мястото си. 60 секунди след това Тунчев подаде пас на румънския халф, който този път бе в засада. Минута след това Валентин Илиев си изкара първи жълт картон, след като закъсня с шпагат в краката на Исмаил Ба.

Следващите минути бяха за домакините, които се нанесоха в половината на армейците, но защитата и стражът запазиха вратата си чиста. Уникален пропуск допусна Омония в 58-та минута, когато Ба шутира силно от наказателното поле, но кълбото мина на сантиметри от дясната странична греда на Петров.

Надеждите за победа на ЦСКА окончателно се сломиха в 66-та минута, когато Илиев си изкара глупав втори жълт картон и остави съотборниците си с един по-малко. Това принуди Младенов да вкара друг бранител, който да партнира на останалия сам Тунчев. Така в игра се появи Ланзаат, а Петре напусна игрището. Веднага след това се появи нова опасност за българската врата. Но Тунчев и стражът на ЦСКА с общи усилия спряха акцията на Исмаил Ба. В 88-та минута пореден щурм на Омония бе спрян този път от холандския бранител на ЦСКА.

Безсмислен жълт картон си изкара Ивайло Петров, който упорито се опитваше да забави играта в 85-та минута. Подобно на своя съотборник и Кабус получи официално предупреждение в самия край на мача.

Така след реми в днешния двубой българският вицешампион се оттегли като фаворит за реванша в София на 30-и август.

Стартовите единайсет на ЦСКА: Петров, Тодоров, В. Илиев, Тунчев, Вуядинович, Янчев, Кабус, Амунике (64. Гарсес), Петре (68. Ланзаат), В. Димитров, Неи (85. Удоджи).

Стартовите единайсет на Омония: Георгалиде, Торао (22. Теодото), Веига, Какоянис, Георгио, Тобрашинович (40. Касеке), Каиафас, Исмаил Ба (77. Соуса), Байшаймер, Моселин, Мгуни.

Жълти картони: ЦСКА – Петров, Тунчев, Кабус; Омония – Какоянис, Тобрашинови, Каиафас, Исмаил Ба

Червен картон: Илиев.