8, 6, 4, 2

Числата за неизменна част от големия футбол. Не говорим за числата отбелязващи крайният резултат в срещите, а за числата свързани с футболната статистика. Върху нея до голяма степен се градят доста неща - тактиката за мачовете, изборът на състав, определянето на коефициентите от букмейкърите и още и още. Числата са онази не толкова видима част от футбола, която в определени моменти е определяща.

Нека пак да ги повторим - 8, 6, 4, 2 - числата, срещу които Лудогорец трябва да се изправи тази вечер, за един успешен старт в груповата фаза на Шампионската лига.

8 поредни победи от 8 изиграни мача. Това е активът на Базел от старта на сезона - 7 успеха в рамките на шампионата и една побева в турнира за Купата на Швейцария. Базел мачка на вътрешната сцена и това е факт. Лудогорец е първия съперник в Европа този сезон и надеждите са, че българите ще спрат серията. Головата разлика на Базел до момента е впечатляваща - 25:5, което означава средно по 3,12 отбелязани гола на мач.

В 6 от изиграните 11 официални мача тази година Лудогорец допуска първи гол. Нещо, която не е присъщо на българския шампион. Този факт няма как да не притеснява старши треньорът Георги Дерменджиев. Работата в дефанзивен план на целия отбор не е перфектна, която в съчетание с атомното нападение на Базел няма как да не са притеснители. Второто число, с което Лудогорец трябва да се пребори.

4 са мачовете от старта на шампионата, в които Лудогорец допусна повече от 1 гол във вратата си. Тази бройка не изглежда толкова притеснителна на база общия фон изиграни мачове. Ако обаче ограничим погледа само около мачовете в европейските турнири ще изскочи интересен факт - 6 мача - в 3 от тях Лудогорец не допусна гол, но в другите три допусна по два.

2 са загубите от Базел в Швейцария. Лудогорец не успя да вземе нищо от двете си предишни визити на стадион "Санкт Якоб парк". Българският шампион дори няма отбелязан гол като гост. Нещо, към което българите трябва да се стремят.

Когато обръщаме внимание на числовата поредица, която българският шампион трябва да развалали сме длъжни да споменем и две други цифри, които Лудогорец не трябва да забравя - 10 и 5.

В 10 от изиграните 11 официални мача Лудогорец вкарва най-малко два гола. Изключение прави единствено гостуването на Левски, където шампионите не успяха да се разпишат.

В 5 от шесте мача, в които Лудогорец допуска първи гол побеждава или най-малкото завършва наравно.

Дали тези числа ще играят важна роля довечера предстои да разберем.