Българският шампион Лудогорец излиза тази вечер в първия си двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Лудогорец гостува на Базел от 21.45 часа на „Санкт Якоб Парк“ в Базел, Швейцария.

Мача можете да следите в Gong.bg!

В група А на Шампионската лига са още Арсенал и Пари Сен Жермен.

Това ще е второ участие на родния първенец Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига.

Съперникът в двубоя довечера също е добре познат на разградчани. Тимът на Базел на два пъти в последните години заставаше на пътя на Лудогорец.

СНИМКИ от последната тренировка на Лудогорец на швейцарска земя

Мачът е от изключително значение и заради надеждата за добър старт в тази фаза на състезанието, а и заради факта, че и двата състава имат амбиции за поне трето място в групата.

Гласувайте в нашата анкета: Какво ще измъкне Лудогорец от Базел?

източник: Gulliver/GettyImages

„Очаквам да изиграем един добър мач. Ние направихме това, което искахме. Отборът е в груповата фаза. Ще бъдем по-спокойни, по-освободени и ще футболистите ще играят добре“, категоричен бе наставникът на шампионите Георги Дерменджиев в навечерието на сблъсъка.

„Лудогорец има по-добър и обигран състав. Имаме рутина и в Лига Европа, и в Шампионска лига”, добави Дерменджиев.

Разградчани победиха Черно море с 3:1 в последния си двубой от родната Първа професионална лига. Как се случи това можете да видите в прикаченото видео!

„Ние сме спокойни, че сме тук. Идваме да направим добър мач и да вземем точка или точки от Базел. Спокойни сме, трябва да играем нашата игра“, сподели румънският бранител на Лудогорец Козмин Моци.

„Ако ние наложим нашата игра за 90 минути и запазим спокойствие, вярвам, че ще се представим добре. Важно е да запишем добър резултат в първия ни мач. Искаме да сме в Европа и през зимата, така че всяка точка е важна“, коментира треньорът на Базел Урс Фишер.