„Въпреки добрата ни игра, ние не продължаваме напред”, заяви треньорът на Литекс Ангел Червенков след загубата с 1:3 от Жилина в реванша и отпадането от Шампионската лига.

„През първото полувреме създадохме добри положения, но вратарят им се намеси великолепно и спаси два чисти гола, Галато също пази великолепно и спаси дузпа, което ни даде допълнителен импулс.”

„През второто полувреме имахме шанса да поведем резултата, но след само две минути ни върнаха гола, а след това и Ивелин Попов получи червен картон.”

„Мога да кажа, че и при първия и при втория гол имаше нарушения срещу наши играчи. Сигурен съм, че срещу Йеленкович имаше фаул.”

„Въпреки загубата, играхме добре, но трябва да има концентрация през цялото време на мача. Ние създадохме положение и вкарахме, но не успяхме да задържим преднината си. При 1:1 пуснах офанзивни играчи, но те не успяха да се справят със задачите си.”

„Трябва бързо да преодолеем това поражение и да се съсредоточим върху българския шампионат”, каза още Червенков след отпадането от Жилина, което прати тима в Лига Европа.