Литекс загуби с 1:3 като гост на Жилина в мач реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига, и отпадна от най-комерсиалния турнир, с общ резултат 2:4. Ловчанлии стояха добре през целия двубой, но всичките им грешки бяха жестоко наказани. Капитанът на тима Ивелин Попов прегоря в срещата, и остави своите с човек по-малко при равен резултат 1:1 в 54-та минута, което се оказа фатално за крайния изход.

Литекс все пак продължава евроучастието си, като ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Мачът на стадион „Под дубном” стартира двуостро, с атаки и към двете врати, но малко по-активни действия на домакините. Към средата на полувремето обаче натискът на Жилина стана сериозен, и след поредица статични положения около вратата на Родриго Галато, словаците си изпросиха и дузпа. В 21-та минута Николай Бодуров бе изпреварен от Мамаду Чийсе и го спря непозволено в пеналта. Роберт Йеж застана зад топката, но Родриго Галато брилянтно спаси. Бразилският страж бе перфектен в рамката, като особено през първото полувреме спаси всичко.

Малко преди почивката Литекс изпусна две страхотни положения, и двете дело на Ивелин Попов, и пропусна да се оттегли с ценен аванс след първите 45 минути.

След подновяването на играта нещата се развиха светкавично, и в 50-та минута Сандриньо изведе ловчанлии напред с мощен удар от 25 метра. Щастието обаче заслепи шампионите, и в следващите четири минути те бързо бяха свалени на земята. В 52-та Печалка бе оставен да центрира топката в наказателното поле, а Рилке непокрит близо до вратата реализира изравнително попадение.

Капитанът на Литекс Ивелин Попов допълнително усложни задачата на своя тим, изкарвайки си втори жълт картон в 54-та минута. Така „оранжевите” трябваше да играят с човек по-малко поне 36 минути, и да търсят победно попадение, или да играят продължения и да чакат дузпи.

Съвсем очаквано, Жилина превзе владението на топката и натисна сериозно Литекс, и в 70-та минута стигна до своето. Йеленкович сгреши фатално пред наказателното поле, остави Чийсе да му отнеме топката, нападателят навлезе в наказателното поле, стреля, Галато изби, но право в краката на Оравец, който на празна врата отбеляза! Останаха съмнения за нарушение на Чийсе срещу Йеленкович, но австрийският рефер замълча. Съдията подмина доста ситуации, но това бе най-сериозният му пропуск.

Въпреки всичко, Литекс имаше няколко шанса да стигне до нов гол, който вече при 2:2 ги класираше напред. Късметът обаче не бе на страната на българския тим, и вместо това, Жилина вкара и трето попадение. То падна в 84-та минута, когато Бело намери отлично Чийсе пред пеналта, и той с премерен шут отбеляза за 3:1.

В заключителните минути съкрушените футболисти на Литекс не успяха повече да се вдигнат на последен щурм, и с човек по-малко, да търсят невъзможни два гола.