Треньорът на Литекс Ангел Червенков заяви след домакинското равенство 1:1 срещу Жилина в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, че шансовете на оранжевите вече са по-малки, но отборът има сили да победи в реванша и да се класира.

„Получи се един динамичен мач с тактическо надлъгване и в двете полувремена. И двата тима се стараеха да играят за победа, за съжаление допуснахме много неточности в дефанзивен план”, каза наставникът на ловчанлии на пресконференцията след мача.

„Получи се един резултат, който не ни задоволява и трябва да сме крайно внимателни на реванша.”

„Има време, за да коригираме грешките. Въпросът е защо се допускат грешки, при положение, че имаше инструкции кой срещу кого да играе.”

„Добре бяха затворили постъпите към вратата си и не успяхме да реализираме положенията си. Включиха и нов играч, с който ни изненадаха.”

„Шансовете намаляват, но ние не сме се отказали. Доказали сме, че играем успешно като гост. Ще изиграем добре реванша в Словакия, отиваме са победа и всичко може да се случи.”

„Трябва да търсим голове, а също така да имаме сигурност пред нашата врата.”

„Много зависи как ще се развие ответният мач. В никакъв случай няма да атакуваме сляпо, а ще чакаме нашите положения, защото имаме добри футболисти и съм сигурен, че ще имаме положения за гол и там.”

„Тактиката и 11-те, с които започваме се определят спрямо противника, срещу който излизаме”, каза още Ангел Червенков.