Черно море и Динамо Минск завършиха 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа.

Носителят на Купата на България откри резултата в 11-ата минута на срещата след гол на Курьор,  а гостите стигнаха до равенството в 72-ата минута с попадение на капитана Политевич. Познатият в България Удоджи, който дори има и български паспорт влезе като резерва в 61-ата минута, но не затрудни с нищо Чанович.

Черно море откри резултата в 11-ата минута, след като Курьор се възползва от грешка в отбраната на Динамо и зарадва феновете на "моряците" дошли да подкрепят отбора си на "Лудогорец Арена".

Динамовци пропуснаха най-чистото си положение в 41-ата минута, когато Бечирай се измъкна от централните защитници на Черно море и отправи коварен удар, но Чанович показа отличен рефлекс и изби в корнер.

Гостите доста често си посволяваха на правят нарушения, но само един от техните играчи влезе в тефтерчето на съдията. Симеон Райков на три пъти имаше възможности да тормози вратата на Гутор от пряки свободни удари, но те не намериха целта. 

През втората част гостите стигнаха но изравняване на резултата, след като капитанът Политевич се разписа с глава в 72-ата минута, след като насочи неспасяемо топката във вратата на Чанович. Момчетата на Никола Спасов се поумориха през второто полувреме и това даде отражение на играта им.

В крайна сметка двата тима ще трябва да определят победителя след 7 дни в Минск.

Ето как се разви мачът минута по минута, който проследихме на Gong.bg.

Ето и съставите на двата отбора:
Черно море: Чанович, Венков, Станчев, Кулибали, Клок, Бургхард, Бурабия, Паланков, Райков, Курьор, Бижев

Динамо Минск: Гутор, Витус, Политевич, Бангура, Бегунов, Биков, Корзун, Артур Едигарян, Адамович, Расадкин, Бечирай