Босът на ЦСКА Димитър Борисов бе изключително учуден от дошлата тази сутрин от Бургас новина за решението на местния съд да остави в сила забраната за напускане на страната наложена на старши треньора на отбора Любослав Пенев.

„Изненадан съм от това решение! Очаквах друго. Не мога да си обясня, какво пречи запора върху имотите или върху банковите сметки, за да може даден човек да пътува в чужбина", реагира Борисов пред Гонг.

„Знаехме за тези проблеми на Любо още от месец септември. Многократно сме го питали има ли нужда от нашата помощ или съдействие. Той бе категоричен, че проблем не съществува и желае сам да се оправи. Но ето, че в крайна сметка се получи точно обратното. Това не е хубаво за ЦСКА. Притеснява ме много негативната реакция и в нашата, но и в английската преса утре. Какво ще се обяснява на хората, защо е взет паспорта на нашия треньор?", допълни Димитър Борисов.

Той продължи да недоумява относно решението на бургаския съд, давайки пример и с бившия шеф на ЦСКА Александър Томов: „Томов го съдиха и продължават да го съдят за десетки милиони, но доколкото знам, това не му пречи да напуска страната. Явно има нещо в делото срещу Пенев, което ми убягва, за да бъде съда толкова безкомпромисен”, завърши шефът на Надзорния съвет на „червените”.

Димитър Борисов ще пътува утре в 12.00 часа с чартърния полет на „армейците” за Лондон, като потвърди, че на треньорската скамейка на „Крейвън котидж” ще седне в ролята на наставник Радослав Здравков.