Днес в Нион беше изтеглен жребият за предварителните кръгове на европейските клубни турнири. По традиция България е представена от четири клуба – един в Шампионска лига и три в Лига Европа. За европейските надпревари тази година се класираха Лудогорец, Левски, Славия и Берое.

Старозагорският Берое изтегли босненския Радник, а първият двубой ще е в Стара Загора на 30 юни. Реваншът е седмица по-късно. Босненският тим разчита предимно на местни момчета, както и на сърби, а домакинските си срещи играе на "Етно село станисици" в Биелина, който е с капацитет от 6000 места. Наставник на тима е сърбинът Славко Петрович.

Тимът на Радник спечели Купата на Босна и Херцеговина през сезон 2015/2016. Реваншът ще бъде изигран в Баня Лука, тъй като съоръжението на босненския тим не отговаря на изискванията на УЕФА.

Славия стартира със Заглембе от Полша на 30 юни в София, а на 7 юли е реваншът в Полша. В състава от Любин личи името на бранителя Любомир Гулдан, който игра в Лудогорец и спечели две шампионски титли с тима от Разград. Заглембе играе домакинските си срещи на стадион "Заглембе", който е с капацитет 16 300 места. 

Левски започва от втория предварителен кръг на турнира, където ще бъде непоставен. Другите български участници в лицето на Славия и Берое стартират от първия квалификационен кръг, където старозагорци са поставени, докато белите – не.

От 15:30 часа ще бъде изтеглен и жребият за втория квалификационен кръг, където ще се включи и Левски.

Евентуални съперници за Левски са Генк, Марибор, Аустрия Виена, Брьондби, Гьотеборг, Славия Прага и куп други солидни тимове. 

Жребият за европейските клубни турнири може да проследите в Gong.bg