Съперникът на Берое в първия квалификационен кръг на Лига Европа е босненският Радник Бийелина. Първият двубой е насрочен за 30 юни и домакин в него е Берое. Реваншът е седмица по-късно.

Президент на Радник е бившият футболист на Партизан, Вердер Бремен и Шалке 04 Младен Кръстаич. Треньор е Славко Петрович. Отборът е съставен предимно от местни играчи.

Радник Бийелина е основан на 14 юни 1945 година, но любопитен факт е, че подобно като в Стара Загора в босненския Бийелина развитието на футбола започва именно през 1916 година. Счита се, че Радник е естествен наследник на местните футболни традиции, като основните клубни цветове са син и бял. Отборът се състезава в първа дивизия на шампионата на Босна и Херцеговина, като през последния сезон завършва на 7-а позиция.

Отборът играе домакинските си срещи на градския стадион в Бийелина, който е с капацитет от 6 000 места.

Сред най-големите успехи на клуба личат трикратното постижение за първо място в Първа лига на Република Сръбска, която е административна област от Босна и Херцеговина, и четирикратен носител на Купата на Република Сръбска.

През изминалия сезон 2015/16 Радник Бийелина печели за първи път в своята история Купата на Босна и Херцеговина, като по този начин си осигурява и квота за евротурнирите, в които се явяват и като дебютанти.

Много е вероятно Радник Бийелина да играе домакинския си мач от Лига Европа срещу Берое на стадиона в Баня Лука.