С повече офанзивни футболисти ще излезе Базел тази вечер срещу Лудогорец в двубоя от груповата фаза на Шампионската лига. Очаква се португалският специалист Пауло Соуса да пусне в игра албанския национал Шкелзен Гаши, който остана на резервната скамейка по време на първия мач в София. Гаши пристигна в Базел тази година и изигра 12 мача от началото на сезона, в които реализира 6 гола и е дал 3 асистенции. Въпреки впечатляващите цифри обаче Гаши не се е появявал на терена в мач от Шампионската лига. Футболистът бе на резервнака скамейка и в трите мача до момента в груповата фаза на турнира. Той все още няма дебют в най-комерсиалния футболен турнир, но има мачове в Лига Европа с екипа на Грасхопър.

Именно игнорирането на Шкелзен Гаши в мачовете в Шампионската лига е една от големите въпросителни, които поставят местните журналисти пред Пауло Соуса. За сметка на това Гаши е неизменен титуляр във формацията на Базел във вътрешното първенство. От 14-те изиграни мача в 11той е попаднал в титулярната единадесеторка, но почти винаги е заменян. В един мач е влязъл на смяна, в един е бил контузен, а в друг не е попаднал в групата.

Очаква се обаче тази вечер футболистът да бъде титуляр и да играе като ляво крило на мястото на Давиде Кала.

Почти сигурно наказания Дие ще бъде заменен от Марсело Диас, който се завръща след наказание. Очаква се промяна и в защитната формация на Базел. Тауланд Джака почти сигурно ще играе като ляв бек, а Филип Деген ще се върне в титулярния състав и ще застане от дясно на защитата. Атаката на Базел отново ще бъде водена от Бреел Емболо.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Базел