Наставникът на Базел Паоло Соуса отново е на мушката на медиите дори в деня на мача срещу Лудогорец. Недоволството на пресата и феновете расте с всеки изминал ден, въпреки че португалецът е харесван от футболистите и ръководството на швейцарците. Блик твърди, че черни облаци са надвиснали над главата на Соуса и мачът с Лудогорец е изключително важен за бъдещето му. Колегите обаче поместват анкета, според която 85% от феновете не желаят треньора да остане в Базел. Допитването е направено на база 34 582-ма запалянковци, които са отговорили на въпроса дали Паоло Соуса има бъдеще в клуба.

Една от основните забележки, които Соуса понася е стила на игра на Базел, който не се харесва на запалянковците. Журналистите в Базел също са настроени срещу специалиста. Основна причина за това е пълната секретност, в която се готви отбора. След идването си в Швейцария Паоло Соуса е закрил абсолютно всички тренировки на Базел, за разлика от своя предшественик, при когото всяко едно занимание е било открито. Освен това журналистите са ядосани на Соуса, който за 5 месеца не е обелил и една дума на немски, въпреки че игра в Борусия Дортмунд. Соуса използва за комуникация английския си език, което нервира местните журналисти.

Според източници на Гонг обаче Паоло Соуса на този етап е непоклатим на поста си и ще остане в Базел най-малко до края на полусезона. Това може да се промени единствено при изключително негативни резултати в Шампионската лига и във вътрешното първенство, където обаче Базел се върна на първото място.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Базел