Собственикът на Левски Тодор Батков бе в приповдигнато настроение след успеха с 5:2 срещу Калмар и класирането напред в Лига Европа. Той обеща завишени премии на „сините”, и обяви, че празненствата се отлагат зад столичното дерби с Локо Сф в понеделник.

„Доста съм прегракнал. Може да звучи тъпо, но всичко е добре, когато завършва добре. Показахме, че имаме отбор, въпреки че получихме един случаен, и един съдийски гол, и интригата в голяма степен се върна. Успяхме да отбележим още два гола и резултатът е обективен. Или 3:0, или 5:2…,” каза Батков след лудия мач. „Налегнаха ме едни спомени, от Антверпен. Чак не съм треперил, ама… Видя се, че имаме отбор.”

За предстоящия жребий, босът добави:„След като ни се падна най-неприятният вариант предишния път, надявам се утре да е обратното. Да имаме преодолим съперник, и тази година да изиграем 29 мача. 15 за първенство, два за купа и 12 в Европа. И както си пожелахме, да поиграем в Европа и през февруари, а защо не и по-нататък.”

„Няма да разкрия подробности кого ще купим. Не е сензационен трансфер, а нужен, за да се окомплектова отборът на всички позиции,” сподели малко за бъдещ трансфер Батков.

В типичния си стил, той не пропусна да спомене вечния враг:„Пожелавам успех на ЦСКА, разбрах че губят срещу зъболекарите. Дано да удържат и утре да са в жребия за Лига Европа.”

„Надявам се на първия домакински мач от групата за Лига Европа стадионът да е пълен. Аз съм един от тях. Щастлив съм, че имаме отбор, който израства с всеки ден. Има много неща за изчистване, но имаме великолепни футболисти. Публиката беше образцова, европейска,” похвали „синята” агитка Тодор Батков.

Той влезе в съблекалнята след победата над Калмар, и ето какво е казал на футболистите:„Завиших им малко премията, и за проявено мъжество им дадох премия като за две победи. В Калмар ни ощетиха, така че реално имаме две победи.”

„Не сме готвили премии за влизане в групите. Дори на Баждеков не му разреших да говори за самолетни билети, и да говорим за жребия, преди да чуем последния съдийски сигнал. Започнахме да ставаме фаталисти на стари години.”

„Гонзо едва ли не ме критикува, след като говорих с футболистите, пита ме какво му говоря на Дембеле. Казах му, той грабна сърцата на публиката, това му казах.”

„Разбрахме се с футболистите да няма празненства, тъй като имаме тежък мач в понеделник. Аз обещах да ги заведа в „Син Сити”, когато си върнем в понеделник на отбора от „Надежда”. Това ще ми е втори път там, първия път отидох там след Баку,” завърши Тодор Батков.