Датата 17 март остава сакрална за българския футбол. На днешния ден през 1982 година българският първенец ЦСКА отстранява действащия европейски шампион Ливърпул след знаменита победа с 2:0 на стадион „Васил Левски“ в мач от четвъртфиналите на турнира за КЕШ. В първия двубой на „Анфийлд“, „мърсисайдци“ печелят с минималното 1:0, което обаче се оказва крайно недостатъчно за продължаването им напред.

В герой за „червените“ от София се превръща легендата на клуба Стойчо Младенов, който бележи и двете попадения пред препълнените трибуни на стадиона в София. На „Васил Левски“ присъстват близо 70 000 зрители!

Гледките от онази нощ преди точно 35 години остават незабравими и до днес. Хиляди горящи вестници по трибуните, екзалтирани фенове по улиците на града и цяла България. Двубоят между ЦСКА и Ливърпул с право си остава един от най-приятните и запомнящи се моменти от фолклора на българския футбол.

В тогавашния състав на българския първенец личат имената на легенди като Джони Велинов, Спас Джевизов, Цветан Йончев, Ружди Керимов, Георги Илиев и разбира се Стойчо Младенов. Треньор на тогавашния славен тим на „червените“ е Аспарух Никодимов.

Ливърпул пък излиза в София със страховити имена в тима си. Гробелар, Нийл, Томпсън, Кени Далгиш, Йън Ръш, Макдърмът и Сунес обаче не успяват да трогнат родния шампион, който в крайна сметка ликува.

Говори се, че футболистите на ЦСКА получават по 300 лева премия за подвига си срещу Ливърпул. Сумата е доста сериозна за онези времена, а някои от играчите на „червените“ са произведени в чин от армията.

Само година по-рано българският гранд взема скалпа и на друг европейски шампион от Англия – Нотингам Форест.

ЦСКА - ЛИВЪРПУЛ 2:0 (след продължения), (2:1 общ резултат)

17 март 1982 г., 1/4-финал за КЕШ

1:0 Младенов (77), 2:0 Младенов (101)

ЦСКА: Велинов, Томанов, Д. Димитров, Г. Димитров, Безински, Илиев, Марков, Здравков, Йончев, Младенов, Джевизов.

Ливърпул: Гробелаар, Нийл, Томпсън, Лоуренсън, А. Кенеди, Лий, Сунес, Макдърмът, Уилън, Далглиш, Ръш.