Легендата на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян бе специален гост в предаването „Ники Кънчев шоу“ по Дарик радио. Настаникът на анголския Кабускорп говори за престоя си в екзотичната страна, както и за състоянието на българския футбол.

Според Ераносян, ЦСКА и в частност старши треньора на тима Стойчо Младенов, заслужават да им бъде свалена шапка, след това, което направиха от началото на сезона в А група.

„В последно време се опитвам да избягвам интервютата. Прекалено се украсяват нещата. Може би нещата, които казвам са прекалено директни и преки. Трудно беше стигането ми в Ангола. Разговорите бяха такива, че трудно се съгласих да отида. Имаше културен шок при пристигането ми там. Исках още на третия ден да си тръгна, но нямаше места в самолета. Колкото повече оставах се заразявах от идеята да постигна нещо с този отбор, който никога не беше ставал шампион на страната. Тръгнахме много добре, в началото никой не ни смяташе в сметките, но в крайна сметка счупихме всички рекорди. Единствения който не успяхме да подобрим е да завършим сезона без загуба. Допуснахме една. Трудно можем да привлечем българин, дори и други чужденци. Има големи проблеми с визите там. Имаме право на само трима чужденци. Там ме водят като португалец, тъй като имам двойно гражданство“, коментира Ераносян.

„Гледах много малко мачове от България. Гледах Лудогорец в Европа, както и последното дерби между ЦСКА и Левски. Трудно български отбор би постигнал това, което постигна Лудогорец. Мисля, че собственикът им, който влага много пари, го заслужава“, продължи специалистът.

„Много хора не харесват Стойчо Младенов, но аз не мисля, че са прави. Той ми поногна да замина за Португалия и винаги ще му бъда благодарен за това.Мисля, че от нищо направи нещо в ЦСКА. Седмица преди началото на първенството те нямаха отбор, а сега са фактор в първенството. Моето мнение е, че играят добре. Заслужават да им свалим шапка“, каза още Ераносян.

„За Левски може би ще засегна много хора, но Левски е много далеч от това, което искат левскарите да видят. Не мога да харесам някои от чужденцит, които струват по 1 млн. евро. Левски са далеч от това, което бяха преди години, когато участваха в Европа. Мисля, че е добре да има силен левски и ЦСКА и още няколко клуба, за да може футболът ни да просперира“, сподели още треньорът.

„Разбирам, че Любо Пенев е променил много неща, които са важни за футбола. Аз реално нямам поглед върху нещата. Дано бъгларският национален отбор попадне в по лека група за Европейкото първенство. Доколкото знам вече регламентът е променен.“