Членът на Управителния съвет на ЦСКА Емил Костадинов наблюдава изкъсо подготовката на „червения” отбор за предстоящия сезон. В специално интервю за Гонг той сподели своите впечатления и очаквания.

„На този етап не мислим за привличане на нови футболисти и селекцията, за мен, е приключила,” заяви Костадинов. „Времето за адаптация е малко, но в съвременния футбол е така. ЦСКА е отбор, който трябва да побеждава от първия мач.”

„Наистина привлякохме много добри футболисти, и ако те се адаптират по най-бързия начин ще играем добър и резултатен футбол,” смята легендарният нападател.

След като ЦСКА обяви, че няма да разчита на чужд рефер за първото дерби от новия сезон срещу Литекс, Костадинов коментира: „Надявам се и вярвам в българските съдии. Дано не ме опровергаят.”

„Най-важното в момента е, че имаме 22-ма равностойни футболисти, които ще се борят за титулярното място, а това за един отбор е много важно,” допълни босът на ЦСКА.

Като един от шефовете и в Българския футболен съюз, Костадинов бе категоричен, че ако бъде избран за национален селекционер Димитър Пенев, то Стратега ще трябва да напусне поста си в ЦСКА.

На този етап при „червените” няма финансови проблеми, по думите на Костадинов.

„ЦСКА има винаги високи цели – шампион и носител на купата. Имаме отбор, който може да атакува групите в турнира за Купата на УЕФА и искрено се надявам това да стане,” завърши Емил Костадинов.