Само преди няколко часа клубът от родната efbet Лига Арда Кърджали се раздели със своя треньор - Стамен Белчев. Пред Gong.bg родният специалист коментира решението и мотивите си за раздялата. 

Lap.bg
18 снимки

- Здравейте, г-н Белчев! Как сте? 

- Благодаря, добре съм, прибирам се. Пътувам от Кърджали за Хасково след срещата за разтрогване на договора, така че се прибирам към Хасково. 

- Какво е вашето обяснение за тази раздяла? Как и защо се стигна до нея? 

- Вижте, раздялата е по взаимно съгласие. Решението беше мое, с оглед на стеклите се ситуации в клуба. 

- От какво е продиктувано това Ваше решение? Свързано ли е с настоящата ситуация заради пандемията и задаващата се криза? 

- Аз не мога да гадая какво ще бъде след коронавируса, със сигурност навсякъде ще има промени, ще окаже влияние навсякъде, за съжаление.

- Има ли нещо общо тази раздяла с представянето на клуба в последните срещи? След подновяването на сезона Арда записа две поражения и едно равенство, като два от мачовете бяха срещу преки конкуренти. 

- Не мога да кажа, че това е причина за раздялата, но е факт, че в последните срещи отборът не игра добре. Има едно разочарование в мен от тези мачове, но със сигурност не е в основата на решението.

- По-рано през деня се появи информация, че в отбора се готви мащабна чистка на чужденците, като идеята е сезонът да бъде доигран само и единствено с българи. 

- Да, това е една от причините за раздялата. Всички чужденци ще бъдат освободени и в отбора ще останат само българските момчета.

5 снимки

- Ще използвам повода и да разбера за вашето мнение относно развоя на първенството. Кой вариант смятате за най-подходящ за завършек на сезона? 

- Трябва да се изчака решението на националния щаб и след това да се мисли. Естествено, че ще бъде най-добре срещите да бъдат изиграни, но не се знае каква ще е ситуацията в страната в следващите седмици, така че не мога да кажа кой вариант е най-подходящ.

- С какви чувства си тръгвате от Кърджали?

- В Кърджали оставям страшно много приятели. Искам чрез Вас да благодаря на всички, с които работих - ръководство, футболисти, колеги, помощен персонал, фенове. Сигурен съм, че на отбора му предстои едно добро бъдеще, пожелавам им късмет и оставам фен на клуба. 

- Знам, че е твърде рано за подобен въпрос, но вече се появиха слухове относно Ваше евентуално завръщане на "Армията", как ще коментирате? 

- Не мога да кажа нищо. ЦСКА си има треньор, така че това е несериозно. Преди 2 часа си разтрогнах договора, не искам да коментирам нищо.