ЦСКА победи с минималното 1:0 Витоша Бистрица в последния двубой от съботната програма от 25-тия кръг на efbet Лига. В края на срещата влезлият като резерва Евандро прекъсна головата си суша и изведе своите напред, преодолявайки Николай Кръстев, с унищожителен гол с глава. Бразилецът засече центриране на Греъм Кери и с топовен изстрел донесе така важните 3 точки за своите и изпрати Витоша във Втора лига.

Lap.bg
42 снимки


Преди началото на срещата футболистите и всички на стадиона в Бистрица отдадоха едноминутно мълчание в памет на легендата Борис Гаганелов. 

Витоша Бистрица ЦСКА

източник: Lap.bg


Първото добро положение в двубоя бе на сметката на "червените". В 6-ата минута Греъм Кери изпълни нелошо статично положение, но Али Соу се размина с топката. 

В 12-ата минута Едвин Джеси опита да навлезе в наказателното поле, но Четин Садула препречи пътя на "червения" футболист и го събори на земята. "Червените" поискаха 11-метров наказателен удар, но главният съдия на срещата подмина ситуацията и играта продължи. 

Секунди по-късно на земята се оказа и Стефано Белтраме, след като бе препънат не от един, а от двама негови противници. 

Самият Белтраме опита директен обстрел към вратата на Николай Кръстев, но топката се удари в стената, а при добавката на Иван Турицов стражът на "тигрите" улови.

Витоша Бистрица ЦСКА

източник: Lap.bg


"Червените" не се възползваха и от последвалото статично положение и не успяха да създадат опасност след доброто центриране на Рубен Пинто.

Най-добрата възможност за ЦСКА дойде точно в 20-ата минута, когато Стефано Белтраме се освободи успешно от противниковата защита и от добра стрелкова позиция отправи изстрел към вратата на Николай Кръстев, но топката прелетя над напречната греда. 

Три минути по-късно "червените" бяха възнаградени с удар от дузпа, след като Запро Динев удари навлизащия в наказателното поле Брадли Мазику.

С изпълнението на дузпата се нагърби Али Соу, който изпрати топката право в тялото на Кръстев. Футболистът на "червените" опита да надхитри стража на "тигрите", но това не му донесе успех. 


Последва нова серия от статични положения и за двата отбора, които обаче не доведоха до нито една опасност. 

37 минути след началото на двубоя домакините записаха първия си точен изстрел към вратата на Бусато, но без успех. 

Кристиян Малинов взе в ръце атаката на "червените" и надигра най-опитния бранител в efbet Лига - Венцислав Бонев, и след успешен дрибъл покрай него отправи изстрел към вратата на бистричани, но топката се търкулна на сантиметри от страничния стълб. 

Белтраме опита да атакува вратата на Кръстев, но отново без резултат. 

Витоша Бистрица ЦСКА

източник: Lap.bg


В края на първата част успешно двойно подаване между Али Соу и Брадли Мазику принуди домакините да извършат нарушение, което доведе до нов свободен удар. "Червените" обаче отново не сториха нищо, след като ударът на Греъм Кери премина покрай вратата. 

​Началото на втората част не предложи нищо различно и Кръстев отново разгада намеренията на Али Соу, оставйки го с празни ръце, след като от няколко метра разстояние гамбиецът не успя да се разпише.

В 61-ата минута Даниел Кутев изпрати топовен шут към вратата на Густаво Бусато, но топката намери главата на Валентин Антов, което наложи намесата на медицинския екип.  

Малко след това Енрике също пробва шанса си срещу Николай Кръстев, но ударът му не срещна очертанията на вратата. 

В 72-рата минута Евгени Зюмбулев игра непозволено с ръка и подари статично положение на "червените", от което не произлезе нищо, тъй като центрирането на Греъм Кери отиде право в ръцете на Кръстев.

Златният момент за "червените" дойде в 85-ата минута, когато влезлият от скамейката Евандро изведе своите напред и донесе победата на тима. Бразилецът засече центриране на Греъм Кери и с невероятен изстрел с глава разпечата вратата на Кръстев. 

​В самия край на срещата Енрике можеше да удвои аванса на ЦСКА, но ударът му срещна гредата и това остана последната интересна проява в двубоя в Бистрица. 


Така победа с 1:0 бе напълно достатъчна на ЦСКА да събере 49 точки, изравнявайки втория в класирането - Локо Пловдив. Витоша Бистрица пък, въпреки добрата си игра, остана с празни ръце от домакинския сблъсък и напълно сигурно е първият напускащ efbet Лига след края на сезона. 

ЦСКА Витоша Бистрица

източник: Lap.bg


Отзивите след края на двубоя можете да видите ТУК:

Крушчич: Сами се докарахме дотук, но заслужихме победата
Букарев: Срещу такива отбори се расте
Евандро: Възможността дойде и успях да отбележа
Емил Гъргоров: Във Витоша ще завърша кариерата си
Капитанът на Витоша: Всички ни е яд, но това е пътят
Турицов: Играем добре, ще спечелим Купата


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Витоша 4-1-4-1: 12. Николай Кръстев, 3. Евгени Зюмбулев, 5. Венцислав Бонев, 9. Илия Димитров, 10. Георги Амзин, 14. Четин Садула, 17. Запро Динев, 23. Емил Гъргоров, 22. Богомил Дяков, 93. Атанас Кабов, 96. Христо Иванов

Треньор: Асен Букарев

ЦСКА 4-2-3-1: 13. Густаво Бусато, 6. Рубен Пинто, 8. Греъм Кери, 11. Петър Занев, 15. Кристиян Малинов, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 21. Едвин Джеси, 22. Али Соу, 24. Стефано Белтраме, 26. Валентин Антов

Треньор: Милош Крушчич