Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич даде пресконференция часове преди "канарчетата" да приемат Левски на "Колежа". Той говори за моментното състояние на отбора и вълнението от завръщането на стадион "Христо Ботев". 

„Развълнуван съм, както аз, така и всички. Момент, който чакахме повече от десет години. Надявам се, че атмосферата, която феновете ще направят ще е запомняща“, сподели той.

start-photo.bg 
11 снимки

„Благодаря на г-н Илиян Филипов, защото без неговата подкрепа нямаше да сме тук. Относно за позиция в клуба, ще седнем и ще поговорим. Мисля, че и двамата вървим в посока, която е най-добра за отбора. Не сме щастливи от позицията, в която сме в момента. Особено след като миналия сезон бяхме трети, а сега сме десети. Това е футболът, има много такива примери. Един от тях е Челси. Ще работим по подобрения. Втората част на сезона ние решихме да дадем повече шансове на младите футболисти, да им дадем шанс да играят мачове, да правят грешки и да се учат. Вече се готвим за следващия сезон“, допълни Зингаревич.

„Относно финансите, до този момент 2 млн. Са изразходвани за Б отбора, академията и Коматево. С пренасяне на „Христо Ботев“ тези разходи ще се увеличат, което е нормално. Всичко зависи от това как играе отборът. Присъствието зависи от начина ни на игра, така е във футбола. Целта ни е клубът да се самоиздържа. Реалността е, че ще трябва да продаваме и играчи“, коментира собственикът на Ботев.

„Името на стадиона за момента остава, ако има бъдещи разговори, ще го обсъждаме. Относно Герман Чистяков поговорих с него, причината за освобождаването му е, че в моето виждане задачите му не се случваха така както исках. Седнахме и поговорихме, решихме, че нашите пътища ще се разделят“, каза още Антон Зингаревич.