Лудогорец победи Арда Кърджали с 1:0 в първи двубой от 21-ия кръг на efbet Лига.  Дълбоко в добавеното време Вандерсон се разписа с първото си попадение от около 9 месеца. В 90-ата минута Александър Георгиев получи втори жълт картон и остави Арда с човек по-малко. Той си заработи два жълти картона в рамките на около 5 минути за груби нарушения. След този успех Лудогорец е на първата позиция с актив от 51 точки, а Арда е на 4-ото място с 38.
 

Иван Иванов/Lap.bg
20 снимки

Още в първите пет минути домакините от Лудогорец създадоха напрежение пред вратата на съперника, като удари на Доминик Янков в 3-ата и 4-ата минута завършиха със спасяване на вратаря и топка преминала на сантиметри от вратата на Караджов. Между 10-ата и 20-ата минута Кирил Десподов на два пъти изпълни преки свободни удари, както и един удар от игра, но и при трите положения не падна гол, като Караджов показа класа при две от изпълненията, а при едното не беше точен. 

В 23-ата минута Янков стреля към вратата на Караджов, но Петков изчисти в корнер, а след него гостите се справиха със ситуацията. Арда отговори с интересен удар на Делев към вратата на Илиев, но вратарят изби блестящо в корнер. След изпълнението не последва опасност за вратаря на "орлите" в 27-ата минута на мача. В 36-ата минута отново гостите създадоха интересна ситуация пред вратата на Пламен Илиев. Алекс Петков отигра ситуацията, но топката не намери целта след пас на Делев.
 

Статистиката от Лудогорец - Арда

източник: Sofa Score

Тонислав Йорданов пробва мерника си минута по-късно, но Илиев спаси. Лудогорец отговори с опит на Десподов да се разпише, но трима бранители предотвратиха опасността. Отново той опита да изненада Илиев с диагонален удар, но вратарят на шампионите беше на ниво и улови кълбото. В 42-ата минута Спас Делев падна в наказателното поле, съдията Стоянов остави играта да продължи.

Деян Лозев застана на пътя на топката в 51-ата минута след удар на Каули Оливейра и топката излезе в корнер. След изпълнението не последва опасност за Караджов. Три минути по-късно Ману прати топката в мрежата на Арда, но беше в положение на засада и гол нямаше.

В 62-ата минута на мача Спас Делев изпълни отлично пряк свободен удар, но Пламен Илиев изби топката. Текпетей който влезе като смяна отправи опасен удар към Караджов в 75-ата минута, но вратарят спаси. Малко преди това Таравел прати кълбото встрани от вратата.

Арда остана с 10 души на терена, след като Александър Георгиев получи втори жълт картон и остави отбора си с 10 души в 90-ата минута.

Дълбоко в добавеното време на мача Вандерсон се разписа и донесе трите точки в актива на шампионите.

КЛАСИРАНЕТО В EFBET ЛИГА

Лудогорец - Арда Кърджали 1:0
голмайстор: 1:0 Вандерсон (90+5)

стартовите състави на двата отбора:

Лудогорец: Пламен Илиев, Сисиньо, Ману (63-Текпетей), Вердон, Анисе, Са, Десподов (84-Чибота), Янков, Каули Оливейра (73-Вандерсон), Кешеру (73-Сотириу), Икоко

Арда: Караджов, Георгиев, Таравел, Лозев, Петков, Руменов (70-Коконов), Мартинов, Тилев (80-Милен Желев), Котев, Йорданов (90-Георги Атанасов), Делев

съдия: Ивайло Стоянов