Жесток скандал е избухнал в съблекалнята на Левски след края на мача с Локомотив Пловдив от турнира за Купата на България. "Сините" загубиха с 0:2 на "Лаута" и сведоха до минимум шансовете си да продължат до битката за трофея. Информацията е предадена от "Меридиан мач".


Това е дало отражение и на обстановката в отбора. Огънчето тлеело още от дербито с Лудогорец, което също беше загубено - 0:1 на "Герена". Този път обаче капитанът Иван Горанов не издържал и скочил на треньора Петър Хубчев. Защитникът бил бесен от думите на треньора, че някои играчи с лекота си вадят картони.

Горанов получи такъв за остра реакция, след като съдиите подминаха удар на Димитър Илиев в лицето му и отсъдиха фаул, защото той на свой ред бутна в гръб футболист №1 на България за 2019 година. Картонът беше пети за Горанов и означаваше, че той пропуска гостуването на Арда. Левият бек започнал да ругае Хубчев и на свой ред го обвинил за страхливата тактика.

Треньорът отвърнал, че сваля доверието си в него и го разжалва като капитан. Според мълвата само намесата на останалите е предотвратила още по-голям резил. Както е известно, Хубчев от миналото лято търсеше играч, който да е конкурент на Горанов или негова алтернатива. Такъв футболист обаче не беше привлечен.