Йоан Борносузов се присъедини към ЦСКА това лято, но не може да се нарече нов играч. Защото израства именно в "червената" школа. Талантливият нападател даде интервю пред официалния сайт на клуба.
 
"Фен на отбора от малък, едва на 16 години заминава за Италия, където живее сам, сблъсква се с трудностите на чуждото място, учи уроци, развива футболните си качества и не се предава. Сега целият този труд му се отплаща с дългоочаквано завръщане у дома - в ЦСКА", написаха от ЦСКА.
 
Борносузов не крие щастието си, че отново ще играе за любимия си клуб.
 
"Чувството е страхотно, след като четири години и половина, почти пет бях в Италия. И все още ми е малко странно, още не мога да осъзная явно, че пак съм вкъщи. Най-вече да имам честта да играя за любимия ми отбор. Това е най-хубавото нещо, което може да ми се случи в момента. Готов съм на всичко, за да се боря за мястото си. Аз през всички тези години винаги съм мечтал да се завърна тук. Следял съм отбора през цялото време. Още тогава, когато заминах бях на 16 години и се колебаех, беше много трудно решение за мен. В крайна сметка обаче, с помощта на моето семейство и моя баща, реших, че това ще бъде най-доброто развитие за мен. Сега всичко стана изключително бързо и дори не се замислих. Като ми звъннаха от ЦСКА, имах и други предложения, но някак нещо в мен се обърна и забравих всичко друго", заяви Борносузов.

Той разказа и за трудностите, с които се е сблъскал в Италия.

 
"Когато заминах, беше много трудно. Започвам от нулата, идвам от България и в началото най-вече езикът ми беше много труден в първите няколко месеца. Бях принуден да го науча по най-бързия начин. Заради коронавируса се прибрах за няколко месеца в България, а след като се върнах, беше доста по-лесно заради моята амбиция да се развивам и да се доказвам. Там също срещнах много голяма подкрепа от съотборници, ръководители и треньори. Като заминах, бях две години в хотела на отбора. За мен най-голямата разлика беше в темпото на игра. Като качество и като талант мисля, че тук също има много талантливи деца, които могат да играят там. Като си сам в началото винаги е доста по-трудно и ми се наложи да порасна", обясни 20-годишният футболист на ЦСКА.
 
Борносузов разкри амбициите и мечтите си в ЦСКА.
 
"Мисля, че през годините се изградих като характер. С много треньори работих, имал съм и хубави, и тежки моменти, но като цяло беше доста положителен период за мен и мисля, че успях да се развия по най-добрия начин. Надявам се това да ми бъде полезно и по този начин да мога да спечеля моето място в отбора. Тук се чувствам страхотно, защото заварвам и много мои съотборници, с които сме играли през годините и сме били заедно в школата. Като цяло с повечето момчета се познаваме. Имам чувството, че съм тук от няколко години, че не съм бил в друг отбор.
 
Моите най-големи амбиции са да се утвърдя и докажа в ЦСКА. Мечтата е като на всеки един фен на ЦСКА - да станем шампиони", завърши Борносузов.

подкрепя българския спорт