Крути мерки за сигурност съпътстват „Левски“ в Скопие съобщава "Труд".

„Сините“ пристигнаха в столицата на Северна Македония в ранния следобед на сряда за старта на европейската си кампания, а съперник е „Шкупи“. Още от София столичният тим се довери на Минко Пондев от Националния център по сигурността на спортни мероприятия. По този начин клубът се застрахова допълнително от инциденти.

Именно служителят на главна дирекция „Национална полиция“ ще бъде в пряк контакт с униформените служители от югозападната ни съседка. На границата автобусът на „сините“ бе посрещнат от полицейски кордон, който съпроводи родния гранд до хотел „Александър Палас“. Униформени служители ще бдят за сигурността по време на целия престой на „Левски“ зад граница. Домакините се ангажираха за охрана както в хотела, така и по време на тренировъчния процес на стадион „Тоше Проески“. Сходна е и организацията за привържениците на тима. От „Шкупи“ отпуснаха 1600 билета, повече от половината бяха изкупени до обяд в сряда. Привържениците ще бъдат съпровождани на свой ред от границата до Скопие. Щателна ще бъде проверка на гранични контролно-пропускателните пунктове за хладни оръжия, които са забранени в Северна Македония.

Феновете са предупредени да се движат само в централната част на столицата и без отличителни знаци, тъй като има опасност от сблъсък с хулигани на местни клубове. Преди година „сините“ гостуваха в Солун, но поради мерки за сигурност гостуваща агитка нямаше. Последните инциденти с фенове на „сините“ бе в Словакия и Кипър през 2019 година.