До момента през сезона звездата на ЦСКА Данило Асприля се разписа пет пъти, а във всеки един от случаите едно нещо направи впечатление - радостта му след гола. Защо празненствата за него, след реализирано попадение, наподобяват на движенията на крокодил?

Получих прякора си Крокодила преди 8-9 години. Малко, след като напуснах България, отидох в Обидинените Арабски Емирства и там започвах да изразявам радостта си след гол, заставайки във формата на крокодил“, сподели Данило Асприля за DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола".

Сега пред ЦСКА предстои домакинство на Пирин, а армейците нямат право на повече грешни стъпки в битката за титлата.

От първия ни двубой с тях през сезона са коронно различен тим, който печели много по-често. В момента първенството е много интересно, но ние знаем, че нямаме право на грешка пред нашите привърженици, за да стигнем до 3-те точки и да продължим по пътя към целта.

Очакванията към "червените" винаги ще бъдат високи, а тези към предводителя на тима дори още по-сурови. Какво обаче носи Нестор Ел Маестро на столичния отбор, според Данило Асприля?

Нестор Ел Маестро е страхотен треньор, който разполага с много знания за играта. Той винаги ни помага да достигнем максимума на своя потенциал и макар да правим някои добри неща, а понякога да допускаме грешки, треньорът е този, който не спира да работи за отбора и да ни помага. Всички трябва да повярват в работата му, за да може в края на сезона да постигнем целите си, които са да спечелим всички трофеи“, допълни нападателят.

Цялото интервю от "Домът на футбола":