Централният защитник на Лудогорец Драгош Григоре сподели, че иска да промени съдбата на румънския гранд Динамо Букурещ. В интервю за “Telekom Sport” бранителят на разградчани заяви, че след всеки ден ситуацията в бившия си отбор.

„Гледам и чета всичко свързано с Динамо. От известно време клубът преживява много труден период. Всеки, който има възможност трябва да помогне на клуба, защото това е един от традиционните отбори на Румъния. Много от тях изчезнаха и не трябва да се допусне това. Румънският футбол не е това, което беше преди. На Динамо не трябва да му бъде позволено да последва съдбата на останалите футболни клубове, които фалираха. Ако имах силата щях да променя съдбата, но това е невъзможно за мен. Но се надявам, че има решения и те ще бъдат намерени. Динамо ще бъде спасен. Искам да се превърне в топ отбор, какъвто бе преди“, заяви Григоре.

Финансовата ситуация в Динамо Букурещ е плашеща и румънският национал се надява да бъде преодоляна.

„Тъжно е. Много е трудно. Поставям се в обувките на тези, които в момента са в тима и вероятно много трудно приемат нещата. Много от нас имат семейства, деца и трябва да се помогне“, добави още защитникът на Лудогорец.

Драгош Григоре има 126 мача за Динамо Букурещ. Бранителят спечели два трофея с тима.