Защитникът на Лудогорец – Шакил Пинас, говори пред нидерландска медия преди утрешното дерби с ЦСКА. Левият бек призна, че през лятото е отказал на „червените”, за да премине в Разград.

Бранителят пристигна на „Лудогорец Арена” от АДО Ден Хааг.

„Дори не можех да мечтая за такова нещо. Наистина играя в топклуб, това е Аякс на България. Когато дойдох тук, се чудех къде ще му излезе краят на всичко. Но сега съм наясно, че съм на правилното място. Чувствам се добре, няма от какво да се оплача. В допълнение – с удоволствие играя в това първенство, въпреки че върху нас има напрежение. Лудогорец все пак спечели титлата в последните 10 години. Затова, ако загубим дори веднъж, всички се питат как е възможно това. Всички искат да ни победят, играят не на 100, а на 150 процента срещу нас. Така е във всеки мач”, каза Пинас пред ad.nl.

„През лятото Алън Пардю ме попита дали искам да отида в ЦСКА. Говорих с този клуб, както и с Лудогорец. Взех решението си на база на това как се чувствам. Със сигурност на привържениците на ЦСКА не им е харесало. Защото в някои медии дори имаше информации, че отивам в техния отбор. Обясних на Алън Пардю, че имам чувството, че в Лудогорец ще ми е по-добре. Казах му го, а той ми пожела късмет и успех. Така Пардю ми направи добро, дори и не ми се разсърди”.

„В Лудогорец съм съотборник с Елвис Ману и Серджио Падт. Живея добре в Разград с нидерландските си съотборници. Елвис е тук година по-рано от нас. Той ни беше като гид. През лятото понякога ходехме във Варна след тренировка. Това е красив град и морски курорт. В Разград няма какво толкова да се прави. Но това също е добре. Причината е, че не се разсейваме от нищо и мислим само за футбол”.

„Условията са отлични и мога да направя скок в кариерата си. Искам да направя и следваща стъпка и мисля, че е възможно. Вземете например Върджил Мисиджан, който от Лудогорец подписа с Нюрнберг и заигра в Бундеслигата. Това е и моята цел. Аз също бих искал да продължа да се развивам и да отида в по-голям клуб след Лудогорец. Целта ми е да съм в някое от топпървенствата – Испания, Италия, Германия или Англия. Или пък да съм във водещ отбор в Нидерландия или Белгия", завърши Пинас.