Прегледът в Германия е показал, че Давид Малембана ще се размине с операцията на коляното. Защитникът се прибра в родината си за второ мнение и според специалиста, при когото е бил, болката може да се преодолее чрез инжекции и до две седмици футболистът да се почувства по-добре. 

Очакванията са, че израсналият в Берлин гигант, чийто баща е от Мозамбик, може да се завърне в игра през следващия месец. 

Въпреки това от клуба не се отказват от намерението си да подпишат договор и с французина Жан-Кристиян Гомис, който премина успешно през пробен период. Той вече събира необходимите документи и се очаква най-късно следващата седмица да бъде официално представен и картотекиран в БФС. 

До момента Локо Пловдив привлече три летни попълнения - Георги Минчев, Кристиян Илич и Филип Михалевич. Йосип Томашевич бе продаден на гръцкия Атромитос, а по взаимно съгласие разтрогнаха Доминик Малонга, Акинсола Акиниеми и Миховил Клапан. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.